När den goda smaken får styra

Inställningarna av Er automat är helt avgörande för hur kaffet kommer att smaka.

Utöver kaffebönorna spelar även kaffebryggaren och inställningarna av denna en mycket viktig roll för att göra en välsmakande kopp kaffe eller kaffevariant.
Kaffe är en produkt som görs av kaffebönor och konsumeras oftast i form av varm dryck. Genom tiderna har många olika typer och blandningar av kaffe utvecklats, som exempelvis kaffe med sprit, cappuccino och espresso. Drycker baserade på rent kaffe eller ofta tillsammans med mjölk eller choklad.

Kaffe görs med kaffebönor, bären från kaffeväxten, som torkas och ofta också mals under kaffetillverkningen. Kaffeväxten är en växt ur släktet Coffea, som innehåller fler än 60 olika arter av kaffeväxter. För att göra kaffe används vanligtvis Coffea Arabica (arabicabönor) och Coffea Robusta (robustabönor). Flera olika typer av kaffebönor blandas för att få en jämnare smak, därefter rostas de och mals, om det behövs (bryggkaffe).

Kaffebryggare

Utöver kaffet spelar även kaffebryggaren en mycket viktig roll för att göra en välsmakande kopp kaffe eller kaffevariant. Förutom den vanliga kaffebryggaren har de olika typerna av maskiner utökats avsevärt genom åren. Maskinerna tillhandahåller, utöver rent kaffe, även önskade kaffevarianter. När rätt maskin ska väljas är det viktigt att känna till följande:
Vilket kaffe (varianter) du önskar
Hur många personer du vill göra kaffe till varje dag
Om kaffet dricks hela dagarna eller om det är vid vissa tillfällen
Vill du ha kaffe från bönor eller snabbkaffe (baserat på frystorkade produkter)
Med eller utan vattenanslutning
Utrymme för maskinen (där maskinen ska installeras)

UPPLEVELESETEKNIK ger dig rätt alternativ för ovanstående frågor. Vi hjälper dig gärna att göra rätt val.

Kontaktuppgifter

UpplevelseTeknik AB
Mörshögsvägen 206
267 90 BJUV
Tel: 042 - 718 18 / 040-13 21 18
info@upplevelseteknik.se
order@upplevelseteknik.se